APK

Tijd voor de APK? Auto Erkend Diemen zorgt voor een gedegen keuring van uw auto!

De algemene periodieke autokeuring (APK) is verplicht voor alle auto’s die jonger zijn dan vijftig jaar. Is uw auto APK-plichtig, dan mag u zonder geldige keuring niet de weg op. Doet u dat wel, dan riskeert u een boete.

Afgezien van het feit dat een APK verplicht is, is het ook heel veilig voor uzelf, uw eventuele bijrijders en uw medeweggebruikers. Tijdens de keuring in onze werkplaats in Diemen kijken wij bijvoorbeeld naar het remsysteem, de airbag, de bandenspanning, schokdempers en verlichting. Eventuele mankementen die u aan de buitenkant van de auto niet kan zien worden op deze manier opgespoord. Na de keuring ontvangt u een rapport waarin staat wat u dadelijk moet laten repareren of vervangen voordat u veilig de weg op kan, en eventuele advies- en aandachtspunten die ook op een later moment aangepakt kunnen worden. Dat kan Auto Erkend Diemen altijd voor u inplannen. Door een vroege diagnose van de mankementen kan u op termijn veel geld besparen op onderhoud en weet u zeker dat u veilig de weg op gaat.
Ook wordt tijdens de APK gekeken naar verschillende Europese milieu eisen, zoals de maximaal toegestane uitstoot van uitlaatgassen en een roetmeting (voertuigen op diesel). Een keuring is dus niet alleen goed voor de veiligheid, u houdt hiermee ook rekening met het milieu en uw omgeving.

U kan bij ons in Diemen altijd terecht voor het maken van een APK afspraak. Uiteraard voeren we in onze garage in Diemen ook de nodige reparaties uit zodat u weer veilig de weg op kan.

De APK wordt vaak gecombineerd met een grote of kleine beurt. Uiteraard kan u deze ook bij Auto Erkend Diemen laten uitvoeren.

 

Hoe vaak moet een auto voor de keuring?

Zes weken voor de vervaldatum van de APK ontvangt u van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een oproep voor de keuring. Nieuwe benzineauto’s moet u na vier jaar voor het eerst laten keuren. Bij nieuwe dieselauto’s wordt uw voertuig na drie jaar opgeroepen voor een keuring. Daarna moet een dieselauto jaarlijks gekeurd worden. Benzineauto’s ouder dan acht jaar moeten elk jaar naar de garage voor de keuring. Wagens van vijftig jaar of ouder zijn onder bepaalde voorwaarden APK vrij. Uiteraard kunnen wij voor deze voertuigen wel een vrijwillige APK uitvoeren in onze werkplaats in Diemen.

Neem snel contact op met Auto Erkend Diemen voor een gedegen auto keuring!